Myjnie parowe
Mobilne myjnie parowe Fortador są ekonomiczne w utrzymaniu, intuicyjne w obsłudze, a przede wszystkim ekologiczne. Znacząco zmniejszają zużycie wody, co ma niebagatelny wpływ na ochronę środowiska naturalnego. Zmniejszają również zużycie detergentów, ponieważ sama, podawana pod ciśnieniem, para podgrzana do 180 stopni Celsjusza czyści i dezynfekuje. Jeśli niezbędne jest dodanie chemicznych środków czyszczących, to ich zużycie jest znacznie mniejsze niż w tradycyjnych myjniach.
Profesjonalne sprzątanie
Regulacja ciśnienia i temperatury suchej pary myjni Fortador pozwala na bezpieczne czyszczenie najbardziej delikatnych elementów wyposażenia – komputerów pokładowych, monitorów, taśmociągów, wentylatorów, chłodni i zamrażarek. Ekologiczne rozwiązania pozwalają na zastosowanie w gastronomii i medycynie. Dzięki mobilności zastosowanie myjni parowych jest w zasadzie nieograniczone. Za ich pomocą można wyeliminować inwazję owadów, pozbyć się graffiti, usunąć pleśń czy gumę do żucia, czyścić różne powierzchnie jednocześnie je dezynfekując i eliminując przykre zapachy.
Samochody i sprzęt rolniczy
Parowe myjnie samochodowe, dzięki swojej mobilności, mogą dotrzeć do każdego klienta, a czyszczenie i dezynfekcja parą znacznie skraca cały proces mycia karoserii, tapicerki, ale i tego, co znajduje się pod maską auta. Sucha para może dotrzeć w najgłębsze szczeliny, niedostępne dla tradycyjnych myjni, nie uszkadzając delikatnych elementów. Para jest wystarczająco gorąca, by pozbyć się tłuszczu czy trudnych zabrudzeń samochodów, czy pojazdów rolniczych, jej ciśnienie jest wystarczająco wysokie, by usunąć brud, ale jest również wystarczająco delikatna, by nie uszkodzić powierzchni karoserii czy tapicerki.
Gastronomia medycyna i farmaceutyka
Restauracje i mobilne punkty gastronomiczne muszą szczególnie dbać o czystość i dezynfekcję. Para myjni parowej już w temperaturze 100-115 stopni Celsjusza rozpuszcza i usuwa tłuszcz, olej i brud, pozostawiając powierzchnie czyste i suche. Dzięki regulacji wilgotności pary z łatwością, bez użycia szkodliwych chemikaliów, można używać myjni parowych w kuchniach przemysłowych i restauracjach, do czyszczenia patelni, frytkownic, grillów, stołów i zlewów czy lodówek i zamrażarek. Para usuwa również bakterie E-coli, Salmonelli i Listerii z powierzchni i narzędzi. Ze względu na te możliwości myjnie parowe mogą być wykorzystywane w punktach medycznych i farmaceutycznych oraz wszędzie tam, gdzie muszą być spełnione zaostrzone normy regulujące zasady utrzymania czystości.